Werkwijze

Bij Plus Bas werken wij in drie stappen. De eerste stap is een uitgebreide kennismaking. Vervolgens zal de aanvraag bij de rechtbank ingediend worden. De laatste stap is de start van de financiële zorgverlening.


 

STAP 1: KENNISMAKING

Ieder traject start met een uitgebreide vrijblijvende kennismaking. Wij bezoeken u thuis of in de instelling waar u verblijft.

Indien u dit wenst kan familie of hulpverlening ook bij dit gesprek aanwezig zijn. Samen bekijken we welke ondersteuning u nodig heeft

Wanneer er sprake is van wederzijds vertrouwen kan een traject gestart worden. U krijgt uitleg over de werkwijze waarbij afspraken worden vastgelegd.

STAP 2: AANVRAAG

Wanneer u zich aanmeldt voor beschermingsbewind, mentorschap of curatele zal dit aangevraagd worden bij de rechtbank via een verzoekschrift.

Dit verzoekschrift vullen we samen in en wordt dan door Plus Bas direct bij de rechtbank ingediend. Het kan enkele maanden duren voordat de rechtbank een besluit neemt op de aanvraag.

STAP 3: ONTZORGEN

Start bewind, mentorschap of curatele met als belangrijkste doel het zorgen voor rust en overzicht.

Plus Bas is lid van HORUS, de branchevereniging voor wettelijk vertegenwoordigers. De branchevereniging staat garant voor goede dienstverlening. Zij stelt eisen omtrent integriteit, kwaliteit en financiële deskundigheid van haar leden.


Wilt u meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Plus Bas